Summa sidvisningar

fredag 16 november 2018

20 år, hur snabbt går väl det?

Torsdag 15 november 2018

Idag firade vi Sydkustens 20-årsjubileum i form av ett jubileumsseminarium med rubriken Kvalitativ utbildning och kultur på svenska - en självklarhet? Jag började jobba där i samband med grundandet och för att det behövdes personresurser bl.a. till det stora projektet RRR- Rötter, Röster , Rum som samlade allt svenskt program under kulturhuvudstadsåret.

Dagen och förberedelserna av dagen har varit känsloladdat av många orsaker. I arbetet med att göra en utställning av vår verksamhet har jag blivit tvungen att gå igenom gamla papper och arkiv, det har gett perspektiv, minnen och blandade känslor av stolthet och panik. Hur kan 20 år gå så snabbt, men ändå har det hänt så otroligt mycket och många fina saker och projekt har vi gjort. Jobbet har varit otroligt omväxlande och intressant, därför har jag också stannat kvar så länge. Men ändå, 20 år....

Jag deltog i en paneldiskussion om hur det hela startade och så hade vi två forskare som talade.  (Läs inbjudan/programmet på Sydkustens webb) Birgit Schaffar-Kronqvist talade på ett intressant och filosofiskt sätt om bildning och kunskap och Siv Sandberg blickade 20 år tillbaka på olika strukturella och etiska förändringar som skett för kommunerna, främst på Sydkusten. Hon talade också om framtiden, med lite dystopiska betoningar. Intressant tanke att tänka 20 år framåt, hur ser världen och Finland ut då. Vad har förändrats mest?

Vi hade tillsammans med Svenska Centralarkivet gjort en utställning om vår historia. Nr 241/365

Här är jag med i panelen, (Foto: Maja Ottelin)

Vi hade också en proffsig catering :) som skötte serveringen med goda coktailbitar och kakor



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar