Summa sidvisningar

måndag 15 juli 2019

Regnig måndag

Jag har varit otroligt lat med fotandet på veckoslutet, men annars nog väldigt duktig :). Vi hade som hemläxa att göra andra delen av taket med träplankor, och det fick vi gjort. Mycket långsammare och med många fler svordomar än om Teppo skulle ha gjort det, men vi är mycket stolta ändå. Vädret var  somrigt och soligt och vi hann också vara in till byn och handla mera material, äta god mat och duscha och basta i gästhamnen.

Idag måndag kom Teppo tillbaka och vi hann jobba en hel del innan det började regna mot kvällen. Nu är det mysigt att sitta inne i stugvärmen och lyssna på regnet som droppar på taket.

Till minne av Gullkronas husbonde. Nr 171/365

Fick idag läsa att Gullkrona hamns långvarige husbonde Gunvald Eriksson har gått bort. (Gullkrona var vår närmaste grannö då vi bodde på Harun och vi besökte ofta hamnen). Erikssons var äkta skärgårdsbor och fiskare och de utvecklade dessutom hamnen till en av skärgårdshavets mest populära besöksmål för seglare och båtförare. Släkten ägde hemmanet i århundraden. Familjen blev fiskare från att ha varit lotsar, då den egentliga lotsverksamheten upphörde på ön år 1926. Gunvald tog över hemmanet år 1972, i sjätte led. Han sålde Gullkrona för ett par år sedan till Ilkka och Saara Herlin som tagit över hela verksamheten och öppnat Gullkrona för allmänheten igen. De hade satt en fin minnesvers på sin Faccebooksida:

Det finns ett hav som ingen ser
Det finns en grav där ingen dör
Det finns en sol som ej går ner
Det finns en strand i varje själ
(Bo Setterlind)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar