Summa sidvisningar

onsdag 30 oktober 2019

Fin dag i Tallin

Glad efter en fin och rolig dag i Tallin med arbetskompisarna. Vi firade och avtackade Ulrica som gick i pension för några veckor sedan. På båten åt vi brunch från buffen och det var verkligen gott och rikligt.

Framme i Tallin tog vi taxi till stadens nya och mycket populära sevärdhet Fotografiska muséet. På Fotografiska fanns tre olika utställningar. Byggnaden och museet i sig var mycket speciellt och intressant i en gammal lager- eller industribyggnad. Men jag blev helt betagen av Kirsty Mitchells utställning Wonderland. Hon hade skapat magiska kreationer och skogsscenerier som både berörde och fascinerade med alla otroliga detaljer och sagolika stämning. Mitchell inledde sitt intensiva, 5 år långa projekt efter att hennes mamma dog i cancer 2008. Skapandet blev hennes flykt från verkligheten och ett sätt att bearbeta sorgen på. Hon sökte sig tillbaka till den gemensamma sagovärld som de hade delat under hennes uppväxt. Utställningen var också på Stockholms fotografiska förra året. Efter fotografiska, och en drink i restaurangen med utsikt över hustaken, tog vi en sväng via gamla stan. Sedan var det redan dags att gå tillbaka till båten.

På returresan blev det åter igen mat från buffen, också nu bjöds det på väldigt många smakliga och intressanta rätter. Vi har ett härligt arbetsgäng just nu och vi är rekordmånga, hela 13 personer. Det blev en fin resa med avslappnad stämning, många varma skratt och givande museibesök. Tack o gonatt!


 Kirsty Mitchells foto, taget med mobil. I verkligheten ca 2 x 4 meter. Ett av 74 helt fantastiska foton. Nr 250/365




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar