Summa sidvisningar

söndag 5 februari 2017

Mera Runeberg

Idag firar vi  Runebergsdagen och även idag har vi ätit Runebergstårtor. Mums! Yngsta och äldsta sonen med sambo och flickvän var här på middag. Den äldre har just kommit hem efter sina utbytesstudier i Prag och det var så roligt att se honom igen. Vi fick också veta att han får jobba på samma arbetsplats som förra sommaren och han får börja när han bara vill! Sambon ska på arbetsintervju imorgon och mellandottern meddelade häromdagen att hon fått fast jobb! Det gläder ett modershjärta så mycket när det går bra för barnen!

En annan rolig nyhet idag var att den finlandssvenska författaren Peter Sandström tilldelades Runebergspriset för sin bok Laudatur, den som jag just håller på att läsa. Gillar hans stil att skriva och stämningen i boken.

Wikipedia om Runeberspriset: 
"Runebergspriset är ett litterärt pris som utdelas i Finland. Priset är ett av de mera betydande i landet. Priset utdelades för första gången 1986 på Johan Ludvig Runebergs födelsedag den 5 februari. Priset uppgår idag till 10 000 euro. Priset understöds av Borgå stad samt av tidningen Uusimaa och föreningarna Suomen Kirjailijaliitto, Suomen arvostelijain liitto och Finlands Svenska författareförening."

Dagens vinnarbok på G på nattygsbordet, nr 30/365

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar