Summa sidvisningar

söndag 11 juni 2017

Flickornas veckoslut i Nagu

Detta blir nu en bloggtext med bilder från tre olika dagar!

Varje år två veckor före midsommar firar fem väninnor traditionellt veckoslut tillsammans. Detta år var det 15-årsjubileum, vi har träffats regelbundet nu 15 år, men vänskapen har varat i över 30 år. I år kunde tyvärr inte Marianne delta, men fyra av oss var med och vi var på Ninas och Mattis sommarstuga i Nagu, Krok. De har satt ner mycket jobb på att fixa upp en gammal 60-70-talsstuga som blivit jättefin och mysig. Tomten var stor med klippor, tallskog, strand, bastu och brygga.

Brita kom med bil från Vasa och plockade upp mig i Åbo, vi körde via Maria i Pargas och var framme i Nagu vid 20-tiden på fredag. Kvällen gick jättesnabbt i gott sällskap, med god mat och dryck och mycket babbel och skratt! Kvällen var otroligt vacker och ljus med fullmåne och spegelblankt hav.

Följande morgon fick vi lyxigt fin frukost som Nina fixade, omelett, gröt, smörgås och kaffe. När vi ätit for vi iväg med bilen på utfärd till Korpo och Nagu kyrkbyar. I Korpo var det sommaröppning med bl.a. traktorutställning och -parad, dansuppvisning, modevisning och torgförsäljning. Vi var där en god stund och körde sen vidare till Nagu där vi åt smaskig pizza på Pub Niska.

På kvällen blev det härligt bastubad och årets första dopp i havet i den jättemysiga bastun.

Efter en skön och långsam frukost började vi ta oss hemåt. Vi stannade vid Sattmark Kaffe & Safka där Maria hade utställning "Women of the universe" på sina tavlor tillsammans med dottern Jessica som också målar. Så fina tavlor. Sattmarks kafé är jättetrevligt och vi åt megastora och goda räksmörgåsar. Marias tavlor kan man se på hennes Instagramkonto.

Jag fick skjuts till Åbo med Brita och tog sedan tåget hem till Köklax. Att träffa goda vänner, umgås och koppla av tillsammans ger så otroligt mycket energi och glädje. Känner mig så tacksam att ha dessa härliga kvinnor i mitt liv! Alla mår bra och har det bra i sina liv just nu, det finns så mycket att glädjas över.

Utblommade maskrosor på stranden. Nr 149/365

Glada vänner på Korpo-färjan. Nr 150/365 (Bild Brita Brännbeck)
Vi firade samtidigt årets gemensamma födelsedag med jättegod tårta och skumvin!

 Traktorparad med traktorer från olika årtionden, stolta ägare och många fotografer!

Utsikt från klipporna vid stugtomten i Krok.
Den enda karl som fått vara med på våra träffar, Britas söta hund Ture.

Konstnären visar sina fina tavlor för oss på Sattmark Kaffe & Safka! Nr 151/365

2 kommentarer:

  1. Underbart att ni träffas varje år och har roligt tillsammans och så ser ni ju lika unga ut som för 30 år sen !!
    Måndagshälsningar från ett mycket regnigt Domarskär

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det är verkligen härligt och vi blir aldrig gamla :)!! Här har det också regnat precis hela dagen. Vad skönt att ni bor på Domarskär nu, jag är grön av avund!

      Radera