Summa sidvisningar

fredag 30 juni 2017

Ärenden och utfärd

Idag har vi ordnat lite ärenden gällande stugbygget. Vi måste förlänga bygglovet eftersom det har tagit mer än 5 år att få det slutgranskat. Hur går tiden så snabbt. Nå det är bara pari pientä juttua kvar så det tar inte länge :). Vi gjorde våra ärenden på traditionellt vis (inte via nätet) och var inne till Pargas stads områdeskontor i Nagu för att fråga råd, men dörren var låst och det stod att de har stängt för lunch mellan 12 och 13. Nå, då gick vi också på  lunch. Vi åt på Seon baari mitt i byn, de har traditionell lunchmat och vi beställde fisksoppa med pannkaka. Deras portioner är för kroppsarbetande karlar, soppan höll på att rinna över kanterna på fatet och pannkakan var inte mindre.

Då kansliet i Nagu öppnat fick vi av en vänlig kommunanställd veta att byggnadsinspektörerna och kanslisterna sitter i Korpo och Pargas, men vi fick blanketterna som skulle fylls i och det gjorde jag i bilen på vägen till Korpo. Där hittade vi rätt karl och det råkade vara han som ska komma och göra stomsyn nästa vecka till holmen. Han hade just tittat på våra papper och hade dem på sitt bord.
Vi fick våra ärenden skötta och såg oss samtidigt runt i Korpo och shoppade lite i härliga Amalias hem.

En liten stund var vi också ute till stugan och trimmade gräset och gjorde lite ved av gammalt virke. På kvällen kom Teppo och Tia och vi åt massor av god mat. De hade med sig jordgubbar och morotstårta som var så gott! Vi pratade ju förstås också taktik och tankning inför loppet imorgon.

Bönderna längs skärgårdsvägen har radat upp sina höbalar enligt Finland 100-tema! Nr 170/365

 Lunch med kaffe på Seo baari i Nagu

Fisksoppsberget.....

Såg så mycket vackert och lantligt idag, bl.a denna cykeldekoration vid Hotell Nestor i Korpo



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar