Summa sidvisningar

fredag 1 februari 2019

Mat i kubik

Onsdag 30 januari 2019

Projektet Tack för maten! där jag medverkat några år som medlem i styrgruppen hade idag sitt slutseminarium. Seminariet var jätteintressant med föreläsningar om projektet och dess resultat, hur man kan väcka barnens intresse för mat och att våga smaka, hur måltiden blir mera pedagogisk och mycket annat matrelaterat av många intressanta talare.

De hade också bjudit in till middag på kvällen till restaurang Spis. En otrolig restaurang med bara 18 platser, fina rätter av nordiska råvaror.  Det var en helt otrolig upplevelse av smaker. På förhand fick vi veta att vi skulle få äta en sex-rätters meny, men ja tappade räkningen efter 8. Någon räknade till 12 rätter i slutet..... Vi satt i över 4 timmar och bara åt och njöt och pratade. In kom den finare och godare rätten efter den andra och till varje rätt ett vin som passade till. Alla portioner var mycket små och man blev inte övermätt. Tacksam för att jag fick vara med och uppleva dessa smaker i ett trevligt sällskap. Nedan ca hälften av rätterna på bild, tagna med en dålig mobiltelefon i dålig belysning.
   
Inte nog med 12 rätter på kvällen, vi fick också en underbar frukostbuffét på morgonen och en tre rätters lunch på restaurang Latva... Måste erkänna att jag hade lite magknip vid läggdags, men det var det värt!

Första rätten, palsternacka-chips med wasabi och libsticka. Nr 30/365

Pilgrimsmusslor med potatismos och en skumsås (kommer inte ihåg namnet på allt vi åt...)

Anka från Kauhava med svartrot
Mellanrätt, tranbärsparfait på enbärsbädd, slurp!

Detta var väl huvudrätten... Otroligt gott kött med en dillmos,
det bara smälte i munnen
 Alltså mums, detta var nog något av det godaste jag ätit.
Havtornsorbet på marängbädd med vitchoklad

Till kaffet kom det ännu minisötsaker på Legobox: Maräng, potatisbakelse och marmelad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar