Summa sidvisningar

torsdag 20 februari 2020

Eftisdag

Kuradagen idag bestod av ett studebesök till Haga skola i Gamla Vasa. Kunde promenera dit och möttes av en glad och trevlig eftisledare Nathalie som skulle vara vår värdinna resten av dagen. Tyvärr hade några av deltgarna gett återbud pga sjuka kolleger och vi var ganska få på plats idag. Men dagen blev lyckad och jätteintressant. Vi fick höra om hur eftiset och skolan fungerar och före lunch fick vi följa med en lektion i en klass. Jag var med i en smågrupps-undervisning med sex elever i behov av stöd, två av eleverna hade en en personlig assistent. Läraren hade fullt upp att hinna med att handleda de fyra övriga eleverna för de var inte självgående utan behövde verkligen stöd.

Sen blev det ärtsoppa och fastlagsbulle till lunch och rundvandring i huset. Ca 12 började eftis och eleverna droppade in. Det var imponerande att se hur rutinerat och vant alla anmälde sig till Nathalie och sedan valde något de ville göra, en del började rita eller färglägga, en del gjorde läxorna, en del spelade spel eller läste en bok. Härliga öppna och glada barn som var nyfikna på oss och ville att jag skulle fotografera dem. Efter samlingen, där det blev högläsning från en bok, var dagen slut för vår del och vi tackade för oss.

Hos mamma och pappa såg vi på skidtävling och åt mumsig pannkaka och sen var det dags för mig att ta tåget hem. Väl hemma i Esbo hade Joakim kommit hem och Jörn hade fått ryggskott.

Högläsning från den spännande boken Nelly Rapp och snömannens hemlighet. Nr 40/365






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar