Summa sidvisningar

torsdag 25 juni 2020

Födelsedag med mat och minnen

Onsdag 24 juni 2020

Födelsedagar är alltid lika roliga, så blev även denna. Först kaffe på säng och frukost ute i solen på terassen. Sen lite jobb (det var hans eget val..) Vi kaklade en bit av golvet i vardagsrummet, det som kommer under kakelugnen sen när en sån nån gång skaffas.

Sen körde vi ut till Kvivlax by i Nagu där Jörns familj hade sommarstuga hela hans barndom. Den byn är otroligt väl bevarad och gårdarna så väl skötta. Riktigt äkta skärgårdsidyll. Vi körde också ända fram till stugan och tog en rundtur runt huset och tomten. Ingen var på plats, vi smög omkring ändå. Stället var så fint och jag såg det ordentligt för första gången. Otroliga vyer och det hade gjorts en superfin och modern men miljöanpassad tillbyggnad på huset.

Vi hade ett bokat bord på restaurang Back Pocket i Korpo till kvällen. Vi har hört bara gott om stället och det gjorde oss verkligen inte besvikna. Deras smakmeny med fem rätter med lokala råvaror bjöd på otroliga smakupplevelser och upplagt så estetiskt och vackert. Jag kan inte komma ihåg när jag senast ätit något så gott i en så fin miljö. Födelsedagsbarnet var också mycket nöjd och tacksam för dagen!

En av gårdarna i Kvivalx by. Nr 121/365












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar