Summa sidvisningar

söndag 5 maj 2019

Nya äventyr

Lördag 4 maj 2019

Vi skaffade lite skruvar och annat byggmaterial som behövdes för bygget och åkte ut till holmen med dem. Stannade en stund och fixade lite smått. Uträttade lite sista ärenden i byn och visade byggaren var han kan duscha och tvätta byke.

Sen lämnade vi honom där och hoppas att han orkar jobba på och allt går bra. Själva styrde vi bilen mot Tammerfors för att hälsa på Teppo och Tiia och imorgon springa Pyynikki-juoksu tillsammans.

Vi var med om lite äventyr på vägen då en häst kom springande mot oss mitt på vägen nånstans i Ypäjä. Strax efteråt såg vi ägaren komma gående längs vägen och vi frågade om han behöver hjälp och skjuts och om vi ska köra efter hästen. Det var verkligen skrämmande och farligt, där var 100 fartbegränsning och bilarna körde hårt, men alla verkade ändå märka situationen. Med gubben i vår bil körde vi tillbaka längs vägen en bit, sen sprang hästen i på en sidoväg och vi efter, gubben hoppade ut och tänkte få fast hästen, men den sprang tillbaka upp på stora vägen och började springa åt andra hållet. Hästen stannade till sist efter att den var omringad av bilar och gubben som nu fått skjuts av en annan bil en bit fick äntligen fast hästen. Jörn hade en bogseringslina som de ledde hästen med längs vägkanten en god bit, sen kom grannar som var hästfolk och hjälpte till och då kunde vi köra vidare. Det var skrämmande och spännande, tur att inget hände, hästen klarade sig och ingen krockade.

Väl framme i Tammerfors fick vi mat och kaffe och satt och pratade. Sonetta och Helmiina var också där och de kommer med på Pyynikki-juoksu imorgon. Efter en händelserik dag somnade vi gott.

 Rymlingen är fasttagen och ägaren o Jörn leder den hemåt. Nr 116/365
Här kommer grannarna till hjälp och försöker få hästen till åkern för att inte bli störd av alla bilar. Hoppas allt slutade väl, vi fortsatt vår resa här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar