Summa sidvisningar

söndag 5 maj 2019

Shopping och hemresa

Sista dagen i Krakov. Känns alltid lika trist att åka hem just när man börjat känna staden, lärt sig hur man tar sig fram, hittat favoritställen och vill utforska och se ännu mera.

Idag blev det mest shopping i ett av Krakovs shoppingcenter, men före det lite sevärdheter på vägen.
Vi tog spårvagn söderut och kollade in Krakus Mound, en kulle som man inte riktigt vet varför den byggts, det finns teorier om astronomi, försvar och annat. Från kullen ser man över hela Krakov, härliga vyer.

Vi vandrade vidare mot shoppingcentret och gick kanske inte den kortaste vägen, men stötte också på ett ställe där det funnits ett koncentrationsläger. Det var lite kusligt, mitt i en vacker natur, vissa scener från filmen Schindlers list har spelats in där. Vi hittade i alla fall fram till Bonarka City center till slut och där blev det några timmar shopping. Jag hittade tyvärr inte vad jag sökte, en klänning till bröllopet, men Jörn hittade det han skulle ha. Köpte nog ett par skor, men inget annat.

Så småning om belv det dags att ta sig till flygfältet, flyget gick 22.10. Framme i Helsingfors vid 1-tiden och där väntade lite snöslask och noll grader.... Inte kul alls.


 Utsikt från foten av Krakus Mound. Nr 114/365





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar