Summa sidvisningar

söndag 15 december 2019

Konsten att njuta av livet

Så står det på Gumbostrand Konst & Forms webbsida. Det gjorde jag idag. Firade födelsedag med många roliga saker och fick njuta av en härlig dag med gubben. Precis som på min 50-årsdag tog vi oss ut till Sibbo glesbygd till Gumbostrand Konst & Form, som är en pärla. Precis som för två år sedan hade fotograf Caj Bremer en utställning där, men nu med ett annat tema och andra fotografier. Temat var Kosmos och handlade om naturen. Dessutom var de andra utställningarna också fina och intressanta och deras shop har helt fantastiskt vackra saker. Som avslutning på besöket åt vi en smaklig bruch i deras bistro.

 Den 90-åriga evigt unga och nyfikna Caj Bremer berättade ivrigt om
sitt fotograferande och sin fina utställning! Nr 284/365

Caj Bremer: Kosmos
Astronomi har intresserat fotografen Caj Bremer sedan tonåren. Kärleken för att fotografera naturen har blivit till i Sibbo skärgård, och ställs nu ut i form av studier på sol- och månljus.
Solen stiger på morgonen och lägger sig på kvällen, men naturen upprepar sig aldrig färgmässigt.
(Källa: https://konstoform.fi/sv)


Kari Alakoski: Kuvia universumista
Kari Alakoski ställer ut fantasiplaneter i glas, inspirerade av exoplaneter. Som teknik har Alakoski anpassat överfångsteknik, där delvist parallella och överlappade färger har reagerat med varandra och bildat ett spännande ytmönster.


Rosa Helin: Life behind the chandelier
Rosa Helins verk fokuserar på kristallkronans estetik.
I sina porträttliknande målningar skapar Helin referenser till det förflutna.



Marja Hepo-aho: Herkkä tasapaino
Glaskonstnären och glasblåsaren Marja Hepo-aho kombinerar även andra material i sin konst, så som sten och trä. Experimentell användning av material kombineras med traditionell glasblåsning. Verken i denna utställning anknyter naturens närvaro i människan och myter relaterade till naturen.





Tack för denna gång, vi kommer åter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar