Summa sidvisningar

onsdag 27 december 2017

Julafton i Gamla Vasa

24.12.2017

Vi fick vakna till en klar och vacker julafton, termometern visade på några minusgrader. Efter en furstlig frukost tog vi en liten promenad i närkvarteren och gick sedan i julbastu.

Julgröten åt vi hos svärmor och alla ungdomarna och Hans kom också dit. Vi dukade fint och lyssnade när julfreden utlystes från Åbo och åt den goda gröten tillsammans kring hennes köksbord. Sen dukade vi upp julmaten färdigt åt svärmor som skulle fira julafton ensam hemma, hennes egen önskan.

 Julgröt hos svärmor kl 12.00.

Sedan en sväng via gravgården med en julhälsning åt alla de som inte längre finns med oss. Det är alltid lika kallt, blåsigt men stämningsfullt på gravgården på julafton.

 God jul Aku

I Gamla Vasa började familjen samlas ca 16-tiden och vi hjälptes åt att skära upp, ställa fram allt, dekorera och duka. Det blev så vackert och fint och allt smakade jättegott!!

Kents goda rödbetsmarinerade gravlax a`la Ernst, senapssås, rökt röding, sherrysill, enbärströmming, rotmos, sillsallad, tonfisksallad, morotslåda, skinka, picklad rödlök, syltad fänkål, mm

 Små och stora pojkar och flickor är mycket otåliga, när kommer julgubben??

Äntligen kom julgubben! Han hade haft lite problem med renarna, de blev kvar vid kyrkan.  
Årets julgubbe var på gott humör, hade många färgers hårväxt och hade massor av klappar åt alla! Vilken härlig, kaotisk, rolig och matfylld julafton det blev med de käraste! Precis som det ska vara!

 En flicka hade varit mycket snäll, hon fick ett jättestort paket.

 En snäll pojke fick en klapp som han verkligen önskat,
men som hans fammo och mamma inte gillade så mycket!

 En snäll flicka blev rörd till tårar när hon fick örhängen som hon önskat
och som sambon hade lagat alldeles själv. 

En snäll pojke fick en stor chokladask, som alla fick smaka av!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar