Summa sidvisningar

söndag 17 december 2017

Vilken födelsedag!

Väckning kl 7.00 med 50 rosor, 50 chokladpraliner, skumvin och kaffe på säng! Och en ny kamera med ett huippuobjektiv, som jag så länge önskat!!! Vilken lycka! Det var en härlig vintermorgon med snöfall med stora flingor som dalade ner. På förmiddagen körde vi iväg österut mot Borgå med en avstickare till Gumbostrand Konst & Form. En favoritplats ute i Sibbo skärgård där de har konstutställningar, en restaurang och en butik. Just nu pågår en utställning med Finland 100 tema. En av Finlands främsta pressfotografer Caj Bremer har cirka 100 bilder från Finland utställda där. Så råkade han själv vara på plats och guidade en grupp, så vi lyssnade förstås vid sidan om. Mycket intressanta bilder och ett stort plus att få höra några historier och anekdoter till bilderna.

 Konstutställning på Gumbostrand Konst & Form. Nr 335/365
Caj Bremer berättar om hur han fotograferade Kekkonen under hans olika resor och uppdrag!

Sen körde vi vidare mot Borgå och vandrade runt i den mysiga gamla stan. Nu var det inte längre så vackert utan det kom ner våt snöslask. Vi gick in på en mysig restaurang Zum Beisspiel där det var fullt av liv och mycket folk. Vi satt där en god stund och njöt av den goda maten och den varma stämningen. 




Via Konstfabriken i Borgå och en konstutställning där for vi sen vidare till Haiko gård där vi hade bokat rum för natten. Jörn hade uppgraderat rummet till Herrgårdsrum och på rummet väntade en härlig överraskning, en hälsning (rosor och ett kort) från familjen i Vasa. Tack snälla!!

Herrgårdsfolket i sitt fina rum!

När vi checkat in och vilat oss lite i den sköna sängen tog vi på oss badrockar och tassade ner till Hotellets spa. Där fanns olika bastun och bassänger och bubbelbad som gjorde gott för kropp och knopp. Vi njöt så länge där så vi tänkte försena oss till middagen!

Viner och drycker väntar på att middagsgästerna ankommer!

Vi hade bokat in oss på en vinprovningsmiddag som Hotellet råkade ordna just i kväll. Vi fick smaka på högklassiga viner och en otroligt smaklig fyra rätters middag. Somelieren, restaurangchefen och köksmästaren berättade mellan rätterna om vinerna och maten och stämningen var jättetrevlig. Vi satt i långbord så att det blev naturligt att prata med bordsgrannarna också.





 
Tack! Vilken otroligt fin födelsedag jag fick!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar