Summa sidvisningar

lördag 17 mars 2018

Lissabon med omnejd

Måndag 12 mars 2018

Olika grader av träningsvärk i benen gjorde att det inte var så lätt att promenera och gå i trappor idag. Men vi utforskade Lissabon med spårvagn och med långsamma steg. Otroliga platser hittades bakom varje hörn och vid varje uppförsbacke. Pauser med lite mat, kaffe och pastel de nata eller en öl gjorde gott emellanåt.

 Utsikt över stan. Nr 43/365
 Torget vid Arco da Rua Augusta, en stor triumfbåge som leder till gågatan Rua Augusta.

 Familj som beundrar utsikten över Tejofloden

  Triumfbågen Arco da Rua Augusta från andra hållet

 Gatumusikant som spelade vackert för cafébesökare.

På eftermiddagen tog vi bilen och körde till Cascais som ligger ca 20 km från Lissabon längs kusten. Cascais och grannorten Estoril kallas Portugals riviera. Det är nn gammal fiskeby som började förändras redan på 1800-talet, då det portugisiska kungahuset och adeln kom till Cascais och började tillbringa de varmaste sommarmånaderna vid havet. Nu var det lugnt eftersom säsongen inte börjat och det var regnigt och kallt, men allt var ändå öppet och vi promenerade i parker, längst stranden och i de mysiga kvarteren. 


 Cascais kända fyr

Vi stannade också vid klippformationerna Boca do Inferno (Helvetesgapet) utanför Cascais. De är otroliga klippor vid Atlantkusten där vågorna som slår med enorm kraft mot klipporna och har format märkliga hål och tunnlar i klippväggarna.


Boca do Inferno (Helvetesgapet)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar