Summa sidvisningar

söndag 18 mars 2018

Porto i ruskväder

Onsdag 14 mars 2018

Idag utlovades regn hela dagen, så vi beslöt att hoppa på en "Hop on hop off"-buss för att se oss omkring i Porto och ta oss runt stan under tak. Vi blev dyblöta före vi ens var inne i bussen trots paraply, regnet kom ner vågrät pga den hårda vinden. Väl inne i bussen kom världens åskväder över oss och man såg nästan ingenting... Nåja, det var bättre än att sitta inne på rummet i alla fall och när det värsta gick förbi såg vi både historiska hus och platser, stranden och de massiva vågorna och så fick vi lyssna på fado i hörlurarna mellan snacket.

 Rabelobåt som transporterade vintunnor med portvin till England och längs Dourofloden. Nr 45/365

Vi kunde också promenera till Portvinsfabrikörernas byggnader längs flodstranden och besöka ett av husen för att smaka på lite portvin. Som tur är vädret här mycket omväxlande och oftast kommer det små skurar som går över lika fort som de kommer. Efter vinprovningen och promenaden hoppade vi på bussen igen och fick se otroliga vyer över Porto, men att hinna fotografera från bussen var inte det lättaste.


Hos portvinsfabrikören Gran Cruz Porto där vi smakade på lite Portvin 

 
Utsikt över Porto från en av broarna vi körde över


Vi besökte ett av världens vackraste bibliotek som numera är bokaffär, Livraria Lello.
Det var otroligt vackert och vi köpte en kokbok med Portugisisk mat och en bok om Portviner.

En regnskur i Porto

Sista middagen på vår närkrog Madureria som var verkligt bra. Portionerna var dock megastora och fastän man fick beställa en halv portion var de för stora för en person. Men gott var det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar