Summa sidvisningar

söndag 18 mars 2018

Sista resedagen

Torsdag 14 mars 2018

Flyget hem till Finland gick 22 på kvällen från Lissabon så vi hade ännu en hel dag i Portugal. Vi tog en liten shoppingtur i Porto på förmiddagen och hittade igen nya intressanta platser och gator. Bl.a en gammal och förfallen marknad som dock var full av liv. Där köpte vi lite souvenier och Portviner och njöt av stämningen.

Marknad i Porto, full av färger, dofter och liv.
Allt från frukter, fisk, souvenier, portvin till levande höns. Nr 46/365


Ett bageri/kafé som bakade Pastel de Nata!

Efter shopping och lunch i Porto satt vi oss i bilen och körde söderut. Vi stannade i Tomar på vägen till flygfältet i Lissabon. I Tomar det finns en otroligt klosterborg, Convento de Cristo, som började byggas 1160 för att bli tempelriddarnas högkvarter och kloster. Tomar finns också på UNESCOs världsarvslista.

 Hela borgen var en mäktig upplevelse, så stor, så välbevarad och så ödslig. Det var inte så många turister här och ibland gick man nästan vilse i långa många korridorerna och de otaliga innergårdarna.







Vilken vecka vi haft, och vilken positiv upplevelse Portugal var. Hit kommer vi säkert på nytt, det känns som om det finns så mycket mer att se och uppleva. Ett otroligt mångsidigt land som har så mycket att erbjuda och vilka härliga och vänliga människor. Senare på våren eller på hösten då det är lite varmare skulle vara ypperligt, då kunde man också njuta lite av de vackra stränderna och värmen. Douroflodens dalar och vinområden är också osedda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar