Summa sidvisningar

torsdag 25 maj 2017

Skärgården kallar!

Det var inte helt säkert att vi skulle åka ut till Nagu före midsommar i år, men idag blev det ändå klart att vi tar en tur ut till skärgården för ett par dagar. Kalle har satt ut båten och mannen tog sig tiden att ta lite ledigt, det finns ju mobiltelefoner och wifi. Först måste ett kyrkkaffe fixas, men det var ett trevligt och annorlunda kaffe som ordnades som piknik utanför sockenstugan efter en gudstjänst ute i det gröna.

Vi packade bilen och körde iväg mot Åbo, vi förde tillbaka bokhyllan som vi haft till låns ca 15 år! Samtidigt passade vi på att överraska dottern med att ringa och meddela att vi är utanför deras hus och kommer på snabbvisit :) Som tur var de hemma och blev glatt överraskade.

Framme i Nagu var vi kl 21 på kvällen och tog in på det idylliska Gästgiveri Martta. Passade på att lyxa till det lite och ha en skön minisemester. Vi var nästan de enda gästerna och fick perfekt service. Bastun var varm och vi fick beställa mat till kl 22, alla andra matställen i byn var redan stänga. Har sällan varit i en sån härlig bastu. Bastun är unik och byggd av stockar från ett 150 år gammalt torp, en loftbastu med tjärdoft och långa mjuka löylyn. Maten som vi fick var verkligen god och proffsigt gjord, en otrolig smakupplevelse!

En promenad i byn just före midnatt avslutade dagen och det var ännu ljust ute, men byn var ganska öde och tyst. Säsongen har inte riktigt kommit igång ännu.

 Nagu kyrka, granne till Gästgiveri Martta. Nr 135/365

Najaden vid Nagu gästhamn, här var ännu lite liv och rörelse!

 Stilla kväll i småbåtshamen.

Gudstjänst ute i det gröna vid Esbo domkyrka på Kristi himmelsfärdsdag 2017

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar