Summa sidvisningar

lördag 6 maj 2017

Utepyssel och vårkänslor

Ännu en riktigt varm och skön vårdag har vi fått njuta av idag. Varje vår ordnar det lokala återvinningsföretaget Kuusakoski en städdag som de kallar "Hanskat heilumaan". Då får man föra dit allt skrot och skräp som man har liggandes hemma och vi förde också dit lite gamla träpallar och annat från gården. Mycket finns kvar, men lite snyggare blev det igen. Det bästa med städdagen är ändå att det bjuds på kaffe, korv och plättar när man dumpat skrotet.Vi köpte idag också material till terasser och ett tak för veden som vi ska bygga vid förrådet. Hela dagen gick åt till att pyssla ute och nu hettar det i kinderna av solen och det känns i kroppen att man bökat, burit, ryckt och rivit. Små skrubbsår finns på armar och händer, men kan bara konstatera en sak - jag njuter för fullt! Life is good!

Mot kvällen tog jag en tur till den historiska och jättevackra Esbogård här i Köklax dit jag brukar gå ibland, speciellt på våren är där så vackert. Esbogård härstammar ända från 1500-talet och här finns bl.a. Finlands äldsta stenvalvsbroar, byggda kring 1775 och en kvarn byggd 1777. Tänkte träna lite att fota forsande vatten så att det blir mjölkigt och magiskt för där finns härliga bäckar och forsar. Det gäller att ha stativ, fjärrutlösare och använda lång slutartid :) Det  är inte så lätt att skutta omkring i en klippig och snårig natur med stativet och kameran. Jag gick inte så nära själva herrgården och parkerna idag för där var tydligen ett bröllop på gång. Men vad jag njöt av den vackra miljön och den härligt varma och soliga vårkvällen.

 Vårvilt vatten vid Esbo gård, Nr 116/365









 

2 kommentarer:

  1. Kan förstå att du njuter, både av att bli av med lite skrot och det fina i er omgivning ! Alltså vattenbilderna är ju bara för fantastiska, det där måste du lära mej ! :) Ha en skön söndag ! Vi njuter på skären ännu idag !
    kram syrran

    SvaraRadera
  2. Njut av skären, vi ska nog också ut snart. Ska lära dig fota forsande vatten. Har du stativ? Om inte så kan du få mitt gamla, har köpt ett nytt :) Kram!

    SvaraRadera