Summa sidvisningar

torsdag 11 maj 2017

Många intryck och upplevelser rikare

Också dag 2 på barnkultursamlingen var lika givande och inspirerande. På morgonen fick vi höra hur Åbo Akademis lärarutbildning tar in kultur och kulturidentitet i sin klasslärarutbildning. Där hittades många idéer till både samarbets- och forskningsprojekt. Sen körde vi till Yles barnredaktion på Brändö och fick höra hur de jobbar både med de yngre barnen via Buu-klubben och de äldre via Hajbo. Det är så imponerande hur de jobbar interaktivt med och för barnen över nätet och via social medier. Yle har en stor och viktig funktion för att svenskfinland ska överleva. 

Det bästa var ändå att vi fick gå in i studion och följa med övningen inför en bandning av veckans avsnitt av Super Hjälparna med Jontti och Plåstret. Det som slog en var hur proffsigt det var och hur stort maskineri det är bakom varje tagning och program. Ute i teknikrummet satt 6-7 personer som alla hade en egen uppgift + en filmregissör och två kameramän i studion. Gårdagens Aladdinpjäs med ett infopaket om det pedagogiska arbetet som görs på teatern var en annan höjdpunkt på Vasadagarna. 

Innan hemfärden hann jag också gå och hälsa på svärmor och ge henne en morsdagsblomma. Jag hade köpt med mig blåbärscupcakes och vi drack kaffe o pratade ett par timmar. Hon blev uppritktigt glad över besök eftersom hon inte längre kommer ut ur huset på egen hand och hon är mycket ensam om dagarna. Känns bra att jag tog tiden och bokade ett senare tåg för att hinna till henne.

 
Buu-klubben, Superhjälparna bakom kulisserna på Yle i Vasa. Nr 121/365

 Fem, fyra, tre, två .........


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar