Summa sidvisningar

lördag 13 oktober 2018

Mera löpning

Söndag 7 oktober 2018

Idag var det Jörns tur att springa! Han startade vid 12 km och vi andra var med och sparrade och hejade.

Här vänta löparen ännu på att få starta. Nr 212/365

Under tiden han sprang gick vi upp till Gellerthöjden som är ett högt berg med utsikt över hela Budapest. Högst uppe finns en massiv fästning, Citadellen, byggd av Habsburgarna 1851 i försvarssyfte. Efter att kommunist-trupperna besegrade tyskarna 1945 restes ett flertal statyer till deras ära, bl.a den jättehöga statyn på Gellerthöjden.




Det var en otrolig utsikt både på vägen upp och uppifrån berget. Där fanns också en massa små butikskojor med turistartiklar längs vägen och en fantastisk park nedanför fästningen. När vi kom ner tog vi spårvagnen till en ö mitt i Donau där Jörn hade sprungit ca 20 km. Vi hejade hurtigt på honom och kanske han fick lite extra energi av det!

Här har han sprungit 22 km, "bara" 8 kvar, heja, heja!

I mål kom han på tiden 3.05.03, en jättefin prestation, men tungt var det nog.

På kvällen efter lite vilande åt vi igen gott på en mysig resturang. Vi träffade sedan "ortsbor" från Finland. Willes syster bor i Budapest med sin sambo och vi träffade dem och deras vänner på en restaurang. I slutet av kvällen visade de oss en häftig bar, Szimpla Kert, som var som ett övergivet hus med en massa rum, trappor, gångar och en jättekitchig inredning med de mest konstiga saker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar