Summa sidvisningar

fredag 19 oktober 2018

Ordkonst på export

Torsdag 18 oktober 2018

Så var det dags att packa kappsäcken och åka flyg igen, denna gång åter till Stockholm, men med Uppsala och Wiks slott som mål. Jag och kollegan Irene skulle delta i Litteratur i kulturplanerna som är en nationell konferens som riktar sig till alla som jobbar med litteraturfrämjande och litteraturen som konstform i Sverige. Sydkustens ordkonstskola hade bjudits in till konferensen för att berätta om hur vi jobbar med litteratur och ordkonst i Finland. Det är vår samarbetspart Länsbibliotek Sörmland som var med som arrangör som hade bjudit in oss, det var med dem som vi ordnade erfarenhetsutbytet för två veckor sedan.

Hade bara läst att vi skulle vara på Wiks slott utanför Uppsala, men egentligen inte kollat desto mer vart vi var på väg. Vi tog tåget från Arlanda till Uppsala och därifrån en buss till Wik, som gick genom otroligt vackra idylliska landskap och små byar med åkrar och välskötta bondgårdar. Sen kom vi fram till ett slott som såg ut som ett lite spökligt halloweenaktigt sagoslott. Det var bara så osannolikt vackert och hela miljön var som från en annan värld.

Konferensen hölls i slottets Riddarsal och vår presentation och diskussionen efteråt gick riktigt bra. Är nog stolt och glad att de i Sverige är så intresserade av vårt arbete, en relativt liten aktör. Hann ta en liten promenad i solnedgången på slottsområdet före middagen. Middagen åt vi i slottskällaren och efteråt blev det Poetry Slam i slottsfrun. Poetry slam var faktiskt intressant och underhållande. Vi fick höra tre unga och otroligt skickliga poeter som läste flera av sina egna dikter med patos och inlevelse. Den jag gillade mest vann. Vilken rytm, vilken text, vilken energi och vilket djup blandat med underfundig humor.

 Wiks slott, vår konferenslokal i dagarna två. Nr 221/365



 Hotell Anna, ett av de många husen som fungerade som övernattning.
Mitt rum var hörnrummet till vänster i bottenvåningen .



Vinnaren av kvällens Poetry Slam

  




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar