Summa sidvisningar

söndag 28 april 2019

På resande fot

Lördag 27 april 2019

Efter en tidig väckning, promenad till tåget i soluppgången och två tåg till flygstationen bar det sedan av med flyget till Krakov. I flyget talades det mycket om maraton så åtminstone en del av de som satt runt omkring mig var också på väg dit därför.

Väl framme tog jag tåget in till centrum där Jörn mötte mig. Vi lämnade resväskan i lägenheten (som byttes i går pga att den vi hade bokat plötsligt avbokades för att den vandaliserats). Sen ville vi komma ut och se stan så fort som möjligt. Det är alltid lika spännande att ströva runt på en ny ort och insupa stämningarna och utforska olika platser. Krakov är ännu en otroligt vacker, historisk och dynamisk stad med allt vad det innebär.

Vi tog oss också till en idrottsarena där Jörn registrerade sig för maraton och fick sin nummerlapp och annan nödvändig info för morgondagen. På kvällen åt vi jättegod mat på en mysig restaurang, Aqua e Vino. Efter middagen gick vi för att se startskottet för Night Run som var ett 10 km lopp kl 21.30 på kvällen. Där var härlig stämning med lasershow, teknomusik, massor av folk och ca 4 000 löpare.

Klädeshallarna som redan på 1500-talet var en viktig handelsplats mitt på Krakovs torg. Nr 108/365






Stegmätaren idag: 15 km





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar