Summa sidvisningar

söndag 14 april 2019

Spänning i kvadrat

Vi hade en skön dag ute i naturen i näromgivningen. Vi tog en lång promenad till nya trakter tvärs över holmen till andra sidan. Där kom vi till öppna havet och njöt av värmen, lugnet och stillheten. Det var nästan spegellugnt och vattennivån var ovanligt låg.

Vi packade ihop och började köra hemåt vid 17-tiden. På Högsar-åkrarna var mufflon-familjerna ute i massor igen. Många söta små nyfödda som ännu diade.

Kvällen gick åt till att följa med både rösträkningen och finalen i damernas ishockey-VM. Båda blev riktiga rysare, damerna föll efter att de redan vunnit, men målet förkastades av domaren. De var världsmästare i åtta minuter och så kommer en videodomare och förstör festen..... USA vann till slut efter straffar.

I valet blev tre partier så gott som jämnstarka, Sdp, Sannfinländarna och Samlingspartiet. Alla med ca 17% väljarstöd, men Sdp blev det största partiet. Om Persuna vunnit så skulle jag nog seriöst fundera på att emigrera. Sfp fick behålla sina nio mandat, Österbotten fick ett till mandat men Nyland tappade ett. Tyvärr var det vår ordförande Mikaela Nylander som föll. Jättesynd! Få se hurdan regering vi får och när.

 Låg vattennivå och lugnt hav. Nr 96/365


 Familjen mufflon



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar