Summa sidvisningar

lördag 13 april 2019

Stugsäsongen inleds!

En dag då det är svårt att sammanfatta allt som hänt, då det är så många roliga saker på en gång....

Vaknade tidigt, säkert delvis för att jag somnade tidigt på soffan igår (händer ganska ofta på fredagar :)

Morgonpyssel och packa bilen för färd västerut.

Ordkonstskolans gemensamma vårfest för alla grupper i Åboland firades i Åbo Slott och rektorn hade äran att medverka, hålla välkomstorden och dela ut läsårsintyg. Totalt ca 60 personer, barn med familjer var med. Vår fenomenala ordkonstlärare Paola Fraboni hade planerat ett fint program med presentation av läsårets verksamhet, en interaktiv ordkonstuppgift för alla och intressanta berättelser från Åbo slott. (Hon jobbar bl.a. också med att guida italienska grupper på Åbo slott).

Träffis med son och dotter + sambo för att fira 25-årsdagar. Linda och Wille fyller 25 i april och vi firade med att gå ut och äta tillsammans. Vi åt god mat på mysig restaurang i det bästa sällskapet.

Sen bar det av mot Nagu för att kolla om vi kommer ut till stugan. Båten var sjösatt i Kirjais och det fanns faktiskt ingen is i vägen, så nu är vi här ute på stugan. Njuter av lugnet, friden, naturen som håller på att vakna från sin vintersömn, allt är kalt, färglöst, öppet, men så hoppingivande och härligt. Så skönt att komma ut hit igen. Allt var som vi lämnade det i december, förutom en bit takfilt som lossat (troligen i stormen) från det nya utedass-taket, men det går lätt att fixa.

På vägen såg jag en ovanligt många djur, en stor havsörn som flög lågt och nära, säkert över 30 hjortar, gäss, svanar, mufflons, och ännu mera hjortar. De verkade som om de fått vara i lugn och ro hela vintern och är nu nästan tama. Och flugorna vaknade inne i stugan..

Härlig lugn kväll i stugan med skön musik i radion, värmande värmeblåsare, nyhetsläsning och fotoredigering med ett glas vin till.

 Ordkonstskolans vårfest i Åbo slott. Deltagarna får göra en ordkonstuppgift tillsammans, Nr 95/365

 Linda öppnar paket....
 Jag hade gjort en fotobok om vår Budapestresa i oktober
Familjen i Åbo
 Vacker solnedgång i Hemsundet, lite snö kvar på ett par ställen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar