Summa sidvisningar

söndag 25 augusti 2019

Vänner i över 30 år

Lördag 24 augusti 2019

Tidig väckning på en ledig morgon, men det kändes inte alls jobbigt, för jag skulle ju snart få träffa alla vännerna. Tänk att vi samlats varje år sedan 2002, det är en härlig och unik tradition som jag är så glad över att vi hållit vid liv.

Jag steg på tåget 6.10 i Köklax och var framme i Vasa kl 11.18. Marianne och Maria kom emot mig till tåget. På vägen plockade vi upp Nina, som var på sina föräldrars stuga i Alskat. Med ett stopp på Sale på Replot för att skaffa de sista behövligheterna så var vi småningom framme i Panike där Brita och Ture-hunden väntade på oss.

Vi fick ett helt fantastiskt väder, solen sken från en klar himmel, vinden mojnade och det blev helt bleke. Britas stuga var jättemysig och den låg på ett vackert högt ställe med fantastisk utsikt. Brita hade fixat sallad med räkor och rökt lax och rosévin till lunch. Vi satt och pratade, skrattade och njöt av sol, värme och av att träffas efter en lång paus.

Mot kvällen blev det bastubad och dopp i havet. Efteråt så god middag som wokades på gaseld i uteköket. Marinerad grisfilé med färska grönsaker, det smakade himmelskt, yli-gott! Ninas mamma hade bakat en nougat-rulltårta som också är yli-god och som vi haft på många av våra träffar. Vi satt och förbättrade världen till småtimmarna men tröttheten tog i något skede  över och vi kröp i säng.

 En vacker sensommardag i Replot-skären med goda vänner! Nr 199/365



 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar