Summa sidvisningar

tisdag 8 augusti 2017

Bröllopsfest och Tammerfors

Det var tidig väckning idag också trots att det är lördag. Catering för ett bröllop var inprickat i kalendern och jag hjälpte till med förberedelser och packande. Serveringspersonalen var på plats på festplatsen och Jörn och jag smet iväg när brudparet högg tag i bröllopskakan vid femtiden.

Snabbt hem för att packa väskorna för en trip till Tammerfors och hälsa på goda vännerna Teppo och Tiia. Vi kom bra iväg men ögonen var nog lite trötta efter den tidiga väckningen och en hetsig dag. Väl framme blev vi välkomnade med en jättegod älgköttsgryta och omelettrulle. Deras hus låg på en otroligt fin tomt vid Näsijärvi strand, ca 25 km från Tammerfors centrum. Huset som Tiias farfar byggde 1959 har hon nu tagit över och renoverat väldigt smakfullt och personligt. Så fick vi ju också träffa Tiias nya hund, världens gulligaste Taisto, en brun labradorvalp (Tiias tredje labrador).

Efter maten tog de oss till Tiias bror som bor i Teisko, ännu mera ut på landet, för där skulle vi få uppleva ett annorlunda bastubad. Och det fick vi! Bastun, eller Turmiola som den kallas hade han byggt helt själv av Kelohonka-stockar och den var verkligen fin, med en massa annorlunda detaljer och häftiga lösningar. Han hade också byggt en massa andra fina små hus på sin gård, ett brunnshus, en stor rökugn, mm. I bastun fanns en så stor kamin som jag aldrig sett och den gav mjuka och långa löylyn. Vilken fin avslutning på en fin och händelserik dag!

 En speciell rökugn beundras och studeras. Nr 206/365

 Hirvensalmen Turmiola! Bastu med fina detaljer och skön löyly. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar