Summa sidvisningar

tisdag 8 augusti 2017

Skön söndag

Vi sov länge, första veckan på jobb och en lång gårdag tog på krafterna. En god och lång frukost njöt vi också av innan vi gick ut för att undersöka omgivningen lite. Alldeles utanför huset, vid tomtgränsen finns en stor hästhage där många hästar betade. Vi hade med oss lite knäckebröd och de kom nog och åt från handen. Nere vid stranden fanns en gammal bastubyggnad som var rätt så murken och hade fått fuktskador, men låg på en otroligt fin plats vid sjöstranden. Framtidsplanerna var att bygga en ny bastu på ungefär samma plats.

 Vy från strandbastun i Kämmenniemi, mot grannens fina gårdsmiljö! Nr 207/365



Där vid bastun hittade vi en massa kantareller som lyste gula i strandgräset. Wow, vi plockade bort dem förstås, med tanke på dagens middag! Vi promenerade lite vidare längs landsvägen och hittade faktiskt lite mer kantareller på ett ställe som grannfarbror Esko Aho tipsade om (det var inte DEN Esko Aho).

Blåklockor efter regnet

Vi tog sedan bilen för att se lite mer av den vackra omgivningen och besökte ett mysigt gårdskafé i närheten, Liutun maalaistalo. Det var en gammal gård som sparats och restaurerats enligt gamla metoder och det fanns husdjur, åsnor, höns och får på gården. Där fanns också en butik med både gamla och nya saker. Vi drack kaffe och åt smaskiga ost-chokladkakor.


En kelsjuk åsna!



 Färska blommor på varje bord
 Liutun pirtti

 Vintageloppis








Resten av dagen tog vi det lugnt, tittade på VM i friidrott (damernas maraton) lagade mat, grillad grisfilé med svampsås. Vid 19-tiden körde vi sedan hemåt i ett grått och regnigt väder.
Tusen tack för ett skönt veckoslut på Matehisenranta i Kämmenniemi. Vad gott det gör att träffa vänner, prata om ditt o datt och göra roliga saker tillsammans! Måste absolut se mer av det otroligt vackra insjö-Finland en annan gång!

 Världens gulligaste Taisto gillar att tugga på allt! Bara tår är det bästa, skosnören är också mumsiga



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar