Summa sidvisningar

söndag 13 augusti 2017

En ny släkting döps!

Det var tidig väckning även denna lördag, fyra olika fester skulle ha catering idag. En av festerna var dopet av den nyaste släktingen som döptes i Olaus Petri-kyrkan. En fin traditionell doptillställning med många släktingar och vänner på plats i kyrkan med dopkaffe i församlingen efteråt. Lilla tösen, som fick namnet Natalie Maria, var snäll och tyst hela tiden förutom när prästen tog i henne och hällde vatten på hennes huvud. 

Vi fortsatte sedan till de andra festerna för att hjälpa till där det behövdes, avhämta kärl, föra dem till köket och städa upp efter morgonens stök i köket. På hemvägen på kvällen skulle vi handla lite lördagsgodis, men butiken var stängd pga elavbrott.

Vi visste ju nog att ett otroligt åskväder var på väg idag, men hade inte hört att det varnades och att man uppmanades hållas inomhus. Vi körde just till köket i Tusby när det drog över och hamnade mitt i ovädret. Det kom med en otrolig fart och var verkligen skrämmande, jag har nog aldrig varit med om något liknande oväder. Hörde efteråt att det drog framåt med 100 km/h och att det blixtat ca 6000 gånger. Regnet öste ner, i ett skede kom det så stora hagel så vi trodde vindrutan skulle gå sönder, det stormade och det blixtade precis hela tiden och vi såg blixten slå ner alldeles i närheten flera gånger..... Flera bilar hade stannat vid vägkanten också på motorvägen, vi körde vidare i sakta mak för man såg inte många meter framför sig. När vi körde hemåt såg vi träd som fallit på fler ställen. I Hesaris artikel finns mer info och bilder.

 Natalie Maria har fått sitt namn idag i Olaus Petri kyrkan i Helsingfors. Nr 213/365

Nöjd mor och dotter efter dopet

Smörgåstårta, en av produkterna till dagens fester

2 kommentarer:

  1. Vilken söt liten Natalie Maria ! Och vilket hemskt oväder ni hamnade i, tur att inget hände med er ! Här är det ruskväder idag med regn, blåst och 14 grader ! Sitter inne i villan och kollar på VM i friidrott och surfar på nätet ! Ha en bra söndag !
    Kram syrran

    SvaraRadera
  2. Jo, vi var nog lite oroliga i ett skede... Tur hade vi och dumma var vi då vi var ute! Här är ok väder idag, men sitter också och slöar och gör samma som du :) det är ju lite spännande! Ha det bra ni också! Kramar

    SvaraRadera